تدریس خصوصی
مدرس خوب تخصصی ترین مرکز
تدریس خصوصی در تهران
با
کادری مجرب از دبیران گزینش شده از بین صدها دبیر
شهریه مناسب و کیفیت
عالی با روش های نوین تدریس
12 سال سابقه درخشان
کلیه دروس
- کلیه مناطق تهران
برای اطلاع ازقیمت ها
و مشاوره رایگان تماس بگیرید
( روی شماره کلیک
کنید)
شعبه شرق و مرکز
77283510
شعبه غرب
46049232
شعبه شمال
26302905
شماره همراه
09127637414
مدرس خوب دارای نماد اعتماد از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی می باشد(روی لگو کلیک نمایید)

هنگامی که صاحب کسب و کاری هستید، سود پادشاه است! تعیین دقیق سود کسب و کار، به شما کمک می کند تا در مورد چگونگی قیمت گذاری محصولات و خدمات، پرداخت به کارکنان و… تصمیم گیری کنید و از سلامت مالی مجموعه تان مطمئن باشید.
اکثر کسب و کارها حسابدار دارند؛ حالا اگر شما در ابتدای راه هستید یا می خواهید سر از کار حسابدارهایتان در آوردید، شما می توانید با ما همراه باشید.
حسابداران در اولین گام برای خود یک دوره زمانی به نام دوره مالی یا دوره حسابداری مشخص می کنند. این دوره مالی می تواند یک ماه، سه ماه، یکسال و… باشد. در طی یک دوره مالی، مجموع درآمدها منهای هزینه ها، سود کسب و کار را می سازد. محاسبه سود با کمی جزئیات، به همین سادگی است.
محاسبه سود یا زیان
۱) ابتدا ارزش کل پول های دریافت شده از مشتریان تان (درآمد) را محاسبه کنید. برای پیدا کردن سود کسب و کار شما باید همه پول های کسب شده در یک دوره مالی را جمع بزنید. این پول ها می توانند از منابع مختلف مانند فروش یا خدمات ارائه شده، حق عضویت دریافت شده یا در مورد سازمان های دولتی مالیات و… باشد.
برای مثال فرض کنید ما در ماه مهر ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال کتاب فروخته ایم و ۷,۰۰۰,۰۰۰ ریال بابت حق التالیف دریافت کرده ایم. بنابراین کل درآمد عبارت است از: ۲۷,۰۰۰,۰۰۰ = ۷,۰۰۰,۰۰۰ + ۲۰,۰۰۰,۰۰۰
۲) کل هزینه های کسب و کار خود را برای دوره مالی مورد نظر محاسبه کنید. بطورکلی هزینه، پولی می باشد که برای کسب درآمد صرف شده است. برای مثال، راننده های تاکسی برای کسب درآمد نیاز به پرداخت هزینه سوخت (بنزین، گاز) دارند. هزینه های کسب و کار بسته به نوع عملیات شرکت متنوع می باشند.
فرض کنید ما در ماه مهر برای چاپ کتاب ۱۱,۵۰۰,۰۰۰ ریال پرداخت کرده ایم.
۳) زمانی که شما ارزش صحیح کل درآمد و هزینه کسب و کار خود را بدست آورید، محاسبه سود کاری ندارد. برای پیدا کردن سود کافی است هزینه های خود را از درآمدها کم نمایید.
صاحبان کسب و کار ممکن است بخواهند دوباره این سود را در کسب و کار خود سرمایه گذاری کنند یا آن را برداشت نمایند.
در مثال ساده مان، هزینه را از درآمدها کسر می کنیم تا ۱۵,۵۰۰,۰۰۰ = ۱۱,۵۰۰,۰۰۰ – ۲۷,۰۰۰,۰۰۰ سود مشخص شود. ما می توانیم این سود را برای خرید یک ماشین چاپ و نشر جدید استفاده کنیم و با افزایش چاپ کتاب، در بلندمدت درآمد و سود بیشتری کسب نماییم.
۴) توجه داشته باشید تنها زمانی که مجموع درآمدها از هزینه ها بیشتر باشد، سود بدست آورده ایم؛ در غیر این صورت، اگر هزینه ها از درآمدها بزرگتر باشند، نتیجه عملیات دوره مالی به زیان ختم شده است. اگر کسب و کارتان به زیان رسید، بدان معنی است که شما پول زیادی برای کسب درآمد خرج کرده اید اما به آن میزان یا بیشتر درآمد نداشته اید. این اتفاق در آغاز راه اندازی کسب و کار، اجتناب ناپذیر است و از دست دادن پول یا زیان، حتماً به این معنا نیست که شرایط کسب و کارتان وخیم می باشد. بطور معمول در ابتدای راه هزینه هایی مانند خرید دفاتر، ایجاد نام تجاری، دریافت وام و… می توانند منجر به زیان شوند. نتیجه عملیات شرکت آمازون برای نه سال (۱۹۹۴ – ۲۰۰۳) زیان بود تا دوره سودآوری خود را شروع کرد. البته همه زیان ها به این شکل توجیه نمی شوند و همین طور همه ی کسب و کارها با زیان شروع نمی شوند و می توانند از همان ابتدا سودآور باشند.
تمامی شرکت ها صورتحسابی به نام صورت سود و زیان تهیه می کنند که منابع درآمد و جزئیات هزینه را نشان می دهد. الان می خواهیم گام به گام با صورت سود و زیان آشنا شویم.
صورت سود و زیان
۱) صورت سود و زیان با فروش خالص شروع می شود. فروش خالص عبارت است از ارزش ریالی کالاهای فروش رفته منهای تخفیفات، کالاهای گم شده یا آسیب دیده و کالای مسترد (برگشت) شده.
برای مثال یک تولیدی کفش در فصل بهار ۳,۵۰۰,۰۰۰ ریال کفش فروخته و ۲۰۰,۰۰۰ ریال تخفیف نیز به مشتریان خود داده است. بنابراین فروش خالص ۳,۳۰۰,۰۰۰ = ۲۰۰,۰۰۰ – ۳,۵۰۰,۰۰۰ می باشد.
۲) شخصی ۱۰ عدد خودکار به ارزش ۱۰,۰۰۰ ریال خریداری می کند و آنها را ۱۵,۰۰۰ ریال می فروشد. در اینجا به ۱۵,۰۰۰ ریال فروش و به ۱۰,۰۰۰ ریال بهای تمام شده کالای فروش رفته گفته می شود. به عبارتی برای آنکه محصولی را بفروشیم یا آن را می سازیم و یا آن محصول را ارزان تر می خریم. در گام دوم تهیه صورت سود و زیان، بهای تمام شده کالای فروش رفته از فروش خالص کم می شود. جالب است بدانید که اگر محصول را می سازید، بهای تمام شده آن شامل هزینه های مستقیم ساخت مانند مواد اولیه و حقوق نیروی کار خط تولید می باشد.
در ادامه مثال تولیدی کفش، این شرکت ۵۰۰,۰۰۰ ریال برای خرید پارچه و لاستیک و ۲۰۰,۰۰۰ ریال بابت حقوق کارگران دوزنده پرداخت کرد. در این صورت سود ناخالص عبارت است از: ۲,۶۰۰,۰۰۰ = ۷۰۰,۰۰۰ – ۳,۳۰۰,۰۰۰
۳) سود ناخالص چیست؟ هزینه های کسب و کار محدود به ساخت یا خرید محصول نمی باشد. بلکه هزینه های دیگری مانند اجاره، تبلیغات و… هنوز باقی مانده اند. به این هزینه ها، هزینه های عملیاتی گفته می شود و باید از سود ناخالص کسر شوند.
فرض کنید تولیدی کفش برای فصل بهار ۱۰۰,۰۰۰ ریال اجاره، ۲۰,۰۰۰ ریال بابت قبوض آب و برق و ۳۰,۰۰۰ ریال بابت تبلیغ پرداخت کرده است. مجموع هزینه های عملیاتی ۱۵۰,۰۰۰ ریال می شود که از سود ناخالص کم می کنیم: ۲,۴۵۰,۰۰۰ = ۱۵۰,۰۰۰ – ۲,۶۰۰,۰۰۰
۴) به ۲,۴۵۰,۰۰۰ ریال سود قبل از کسر مالیات گفته می شود. این را بدانید که اگر نتیجه عملیات یکسال شرکت به سود ختم شود باید بر اساس قوانین هر کشور، درصدی از آن را به عنوان مالیات پرداخت کند. پس از کسر مالیات، به سود خالص رسیده اید.
اطلاعات حسابداری و مالی به صاحبان کسب و کار کمک می کند تا موقعیت خود را بشناسند و بدانند که در کدام جهت حرکت می کنند. صورت حساب سود و زیان یکی از گزارش های مالی است که سودآور یا زیان آور بودن کسب و کار در یک دوره مالی را نشان می دهد.
:: امتیاز: |
00 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر
مجموع امتیاز : 0 |
|
:: بازدید : 1990
از صفحه ما در فیسبوک دیدن نمایید